Ga naar de inhoud

Van lasser naar Mars fun rides

  • door

Ik ben Jonathan Maribha, ik maak deel uit van de BPC-familie in Cowdray Park. Zij hebben ons geholpen om te overleven tijdens het economisch falen.  Ik ben lasser en help ook met het opleiden van aankomende studenten op dit gebied. Dankzij laswerk heb ik een inkomen kunnen verwerven. Door de stroomonderbrekingen overdag heb ik ’s nachts gewerkt maar daar kreeg ik een zichtprobleem van.

We hadden vorig jaar fietskarren ontwikkeld en het leek me een goed idee om ze te gebruiken voor leuke ritjes voor kinderen op scholen. Omdat de kinderen een vergoeding zouden betalen voor een ritje, zou ik de kosten van het bouwen van de trailers kunnen terugverdienen. Ik werk met een aantal jonge jongens die stage bij mij lopen.

In juni 2020 nam ik de sprong in geloof en maakte mijn eerste test bij Tategulu Primary School waar een rit 50c koste. We hadden drie aanhangwagens in actie. Het was een succes, de kinderen hielden van de ritten en veel van hen kochten kaartjes voor een rit. Dankzij dit succes kon ik in augustus weer een leuke rit lanceren. Ik heb nu ook een licentie omdat ik met jonge kinderen omga en waak voor hun veiligheid.

Ik las nog steeds producten maar ik heb nu mijn inkomen verbreed. De naam Mars Stalen Fietskar Fun Ride moet meer bekend worden. In Cowdry park en andere delen van Bulawayo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *