Ga naar de inhoud

Gugu wordt na opleiding trainer

  • door

Gugulethu Sibanda (32) is mijn naam en ik heb twee kinderen van 15 en 7. Ik ben als kapper opgeleid op het Cowdray Park Bulawayo Project Centre. Ik was student kapper in 2021 en kreeg les van MaTshue. Ik had besloten om weer naar school te gaan en een cursus te volgen.  Mijn schoonfamilie klaagde dat ik te lui was en niets bijdroeg aan het gezin.

Toen ik naar school ging, werd het klagen juist sterker. Ook mijn man was erop tegen dat ik weer naar school ging, terwijl hij eerst ervoor was. In overleg met mijn leraren volgde ik lessen als hij niet thuis was. BPC heeft me geleerd veerkrachtig te zijn en naar het grotere geheel te kijken om de doelen in mijn leven te bereiken. Ik blonk uit in mijn vak en ben afgestudeerd en kon solliciteren. De BPC heeft mij aangenomen als een van hun trainers. Nu ben ik een onafhankelijke vrouw over wie niet meer wordt geklaagd. Ik ben wie ik nu ben dankzij BPC en daar ben ik hen dankbaar voor.

Jonge vrouwen en meisjes, het maakt niet uit hoeveel misbruik je doormaakt en hoeveel ze ook op je neerkijken, je kunt uitblinken en een beter mens in het leven worden. Ik ben gepassioneerd voor mijn werk en help nu andere vrouwen, omdat ik ook zo ben geweest. Ik ben misbruikt, en deed eerst wat een man zei. BPC heeft me uit die wanhopige situatie gehaald. Ik wil de meisjes vertellen dat God je een talent heeft gegeven, gebruik het voor de verbetering van je leven. Gebruik je talent om je handelsmerk te creëren en gebruik het om uit armoede en misbruiksituaties te komen! Het zal een verschil maken in je leven!

Gugu Sibanda ® legt aan een leerling uit hoe je een “carrot”kapsel maakt.  Photo: BPC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *